Over mij/ Artist statement

Jeannet (ジャネット)

is autodidact en creatief geschoold kunstenaar.

Jeannet is o.a. lid van de NABK Nationale associatie voor beeldend kunstenaars, Kunstinzicht.nl en van het Cultuurplatform Soest.
Na  cursussen bij Idea Soest (voorheen C3 -les van Theo Naessens) en na een tijd zelf op ontdekkingstocht te zijn geweest heeft Jeannet een korte periode op de zaterdag Kunstacademie de opleiding gevolgd. Na het afbreken hiervan volgde zij o.a. cursussen bij Academie Filarski zoals  mixed media, abstract werken en cursussen Wabi Sabi. Bij de Geistreich Academie Duitsland volgde zij en volgt zij nog steeds verschillende collagetechnieken, werken met bouwmaterialen zoals marmermeel, assen, champagnekrijt, beitsen en wassen en werken met pigmenten en acryl.

Jeannet werkt vanuit de filosofie van

Wabi Sabi
Finding beauty in the imperfect and incomplete.

Hart for Art

De opbrengsten van haar werk zijn grotendeels bestemd om anderen te ondersteunen de wereld een stukje mooier te maken, zoals AMREF Flying doctors en de Kringloopwinkel die o.a. de voedselbank steunt (zie ook mijn startpagina).

 

Exposities sinds 1999 o.a.:

De Molen Soest 2009

Meerdere Kunstlinten in de lente 

Meerdere Kunstroutes Soest

Atelierlint 2020    

Expositie bij De Hazelaar Soest 2020 tijdens Atelierlint

Expositie bij Artishock 2021 tijdens HerstartFestival Soest en o.a. eigen tentoonstelling in Artishock Soest oktober 2021

Atelierlint 2022

Het Atelierlint 2022 was prachtig en succesvol  vanwege de vele enthousiaste en soms emotionele reacties op bepaalde werken, het bezoek van vrienden en aankopen die bijdragen aan de goede doelen om de wereld weer een beetje mooier te maken.  Dank daarvoor!